Home

Blog

English

Home

Blog

English

How we're using Chat gpt (generative AI) to bring poetry closer to everyone

12 Jun 2023

Stel je voor dat je gaat zitten, dat je op de foto gaat en een persoonlijk gedicht over jezelf ontvangt. Dat is het concept achter de Poem Booth, een idee gepresenteerd door Justus Bruns, mede-oprichter van VOUW, tijdens de AI Hackathon georganiseerd door Jelle Prins afgelopen februari (waar we de meest artistieke prijs wonnen)

Nu, enkele maanden later, werkt Bruns samen met Hugo Visser, ontwikkelaar bij Little Robots (die hij ontmoette op de Hackathon), en Maarten Inghels, voormalig stadsdichter van Antwerpen, aan de ontwikkeling van een Poem Booth die mensen oprecht inspireert. om meer poëzie te lezen.

Vorige week presenteerden Visser en Bruns een prototype van de Poem Booth op "Expeditie Next", een wetenschapsfestival voor kinderen georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda van Nederland. Hier zijn enkele belangrijke conclusies uit het evenement:

Kinderen vonden het geweldig. Een paar citaten: "Ik ben verslaafd", "Ik wil er thuis één" en "Ik zou hier uren kunnen staan."

  • Kinderen lezen de gedichten hardop voor, wat uitstekend is voor het leren en oefenen van talen.

  • Sommige kinderen vonden het een uitdaging om te anticiperen op wat er daarna zou gebeuren.

  • Ouders maakten foto’s van het scherm om de gedichten te bewaren.

De Poem Booth werkt met behulp van een voorspellend model om het door de camera vastgelegde beeld te interpreteren. Vervolgens stuurt het deze beschrijving, samen met een prompt geschreven in samenwerking met een professionele dichter (in dit geval heeft Inghels ons geholpen), naar ChatGPT. Binnen enkele seconden verschijnt er een gedicht op het scherm.

Momenteel onderzoeken we twee richtingen:

  • Het creëren van een Poem Booth voor (semi)publieke ruimtes zoals hotels, parken, pleinen en festivals.

  • Het ontwikkelen van een gedichteninstallatie speciaal voor kinderen, die we in wachtkamers, scholen en bibliotheken willen plaatsen.

Als u geïnteresseerd bent in het verkennen van ons prototype of dit nieuwe werk wilt laten zien, laat het ons dan weten. Uw steun helpt ons te investeren in verdere ontwikkeling.

VOUW B.V.

KvK 80932932

BTW NL861856703B01

Studio

Gedempt Hamerkanaal 111

1021 KP Amsterdam

Netherlands


Google mapsAdministrative address

Krugerplein 4-1

1091 KX Amsterdam

Netherlands

Contact


contact@poembooth.com


Follow us on social media