Home

Blog

Nederlands

Home

Blog

Nederlands

Poem Booth Tour door Flevoland: Een Reis van Poëzie en Technologie

1 mei 2024

De recente Poem Booth tour door Flevoland heeft de kracht van kunstmatige intelligentie benut om de kunst van poëzie naar de gemeenschap te brengen. In De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad, FlevoMeer Lelystad, en diverse samenwerkende scholen, kregen bezoekers de kans om een persoonlijk gedicht te laten genereren door simpelweg op een rode knop te drukken. De reacties varieerden van verwondering over de technische mogelijkheden tot waardering voor de verrassend diverse gedichten, van somber tot vrolijk, afhankelijk van de interactie en de uitstraling van de gebruiker.

"Ik vind het prachtig ik hoop dat dit vaker gebruikt kan worden dat je zo op die manier een gedicht kan maken aan de hand van je kleding en hoe je erbij staat." - Gebruiker Poem Booth in Almere

Dit project, ondersteund door het Innovatieteam Flevoland, illustreert prachtig hoe bibliotheken innovatie vooropstellen door bezoekers direct te betrekken bij deze fascinerende snijpunt van technologie en creativiteit. De tour benadrukt het belang van toegankelijke technologische educatie, en biedt een venster op de toekomstige mogelijkheden van AI in alledaagse interacties.

VOUW B.V.

KvK 80932932

BTW NL861856703B01

Studio

Gedempt Hamerkanaal 111

1021 KP Amsterdam

Nederland


Google map

Administratief adres

Krugerplein 4-1

1091 KX Amsterdam

Nederland

Contact


contact@poembooth.com


Volg ons op sociale media