Home

Blog

Nederlands

Home

Blog

Nederlands

De Poem Booth op de Leipziger Buchmesse: Een Nederlands-Vlaamse Samenwerking

26 mrt. 2024

Foto: Johanna Baschke

De Leipziger Buchmesse van 2024, waar Nederland en Vlaanderen gezamenlijk als eregast optraden, was het toneel van de opvallende Poem Booth, een initiatief dat poëzie en technologie samenbrengt. Deze interactieve installatie, die al veel aandacht heeft getrokken in verschillende bibliotheken en scholen, vond haar weg naar een van de grootste boekenbeurzen ter wereld.

Gedurende het evenement, dat deel uitmaakte van een breder programma om Nederlandse en Vlaamse literatuur in Duitsland te promoten, bood de Poem Booth bezoekers de kans om persoonlijke gedichten te genereren. Dit unieke samenspel van kunstmatige intelligentie en literaire creativiteit trok een breed publiek, van fervente literatuurliefhebbers tot tech-enthousiastelingen.

De Poem Booth in Leipzig functioneerde niet alleen als een showcase van technologische innovatie, maar ook als een brug tussen culturen, waarbij het gebruik van AI de grenzen van traditionele literaire ervaringen verlegde. Bezoekers werden uitgenodigd om de interactieve zuil te gebruiken, die op basis van een eenvoudige interactie een gedicht creëerde dat zowel de persoonlijkheid van de gebruiker als de creatieve mogelijkheden van AI weerspiegelde.

De aanwezigheid van de Poem Booth op een internationaal literair podium zoals de Leipziger Buchmesse benadrukt hoe Nederland en Vlaanderen innovatie omarmen en deze inzetten om de rijke literaire tradities toegankelijk te maken voor een nieuw publiek. Dit initiatief illustreert perfect hoe technologie kan dienen als een verlengstuk van menselijke creativiteit, waardoor nieuwe vormen van kunst en expressie ontstaan die resoneren over culturele grenzen heen.

Foto: Johanna Baschke

VOUW B.V.

KvK 80932932

BTW NL861856703B01

Studio

Gedempt Hamerkanaal 111

1021 KP Amsterdam

Nederland


Google map

Administratief adres

Krugerplein 4-1

1091 KX Amsterdam

Nederland

Contact


contact@poembooth.com


Volg ons op sociale media